V tomto svete sa moderné technológie vyvíjajú veľmi rýchlo. DVD, ktoré bolo ešte pred rokmi tou najmodernejšou technológiou, je dnes už zastarané a nahradzujú ho novšie technológie.

DVD je 20 rokov starý formát digitálneho optického dátového nosiča s obmedzenou kapacitou. Jeho kvalita a aj rozlíšenie sú nízke a na väčších TV sa obraz javí ako čiastočne rozmazaný a neostrý. Okrem toho sa DVD prehrávače postupne vytrácajú z našich domácností.  USB sa dá prehrať v počítači ale aj moderných TV. Jeho kvalita je oveľa vyššia. Zatiaľ čo si obsah DVD môžeme pozrieť len v SD kvalite (720 x 576 bodov), USB nám ponúka už FullHD (1920 x 1080 bodov). Obraz je teda ostrejší, pri väčších TV oveľa reálnejší a môžeme vidieť omnoho viac detailov.

Rozdiel medzi HD a SD
Rozdiel medzi HD a SD

Preto sme sa aj my rozhodli vymeniť zastarané DVD za USB kľúč. Už túto sezónu sme mali v ponuke stužkové v HD rozlíšení na USB a i naďalej túto službu prednostne ponúkame a to aj čo sa týka svadieb. Dodanie je na 1 USB kľúči + online cez cloud, kde si to môžete pozrieť buď online alebo stiahnuť z neverejného linku. Naďalej však ostáva možnosť objednať si aj klasické DVD, ale treba počítať s nižšou kvalitou výsledného videa.

Príklad stužkovej na USB kľúči
Príklad stužkovej na USB kľúči